Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdaj slovenski mučenci?

Objava: 12. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Kdaj slovenski mučenci?

Prefekt kongregacije za zadeve svetnikov kardinal Jose Saraiva Martins je 29. oktobra med mašo v baziliki sv. Petra v Rimu prebral apostolsko pismo, s katerim je papež Benedikt XVI. razglasil za blažene osem žrtev španske državljanske vojne (Josepa Tapiesa Sirvanta in šest tovarišev ter redovnico s. Mario Angelsko Ginard Marti).

Prefekt kongregacije za zadeve svetnikov kardinal Jose Saraiva Martins je 29. oktobra med mašo v baziliki sv. Petra v Rimu prebral apostolsko pismo, s katerim je papež Benedikt XVI. razglasil za blažene osem žrtev španske državljanske vojne (Josepa Tapiesa Sirvanta in šest tovarišev ter redovnico s. Mario Angelsko Ginard Marti). Papež je prišel v baziliko ob koncu slovesne maše, počastil relikvije mučencev in spregovoril v španščini in kastiljščini. Spomnil je, da so blaženi iz škofije Urgell dali življenje za Kristusa med preganjanjem vere in vernikov v Španiji.

Ob novih članih zbora blaženih verni Slovenci nehote pomislimo, kdaj bodo do časti oltarja povzdignjeni slovenski mučenci, žrtve državljanske vojne in obdobja tik po njej.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh