Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna.

Objava: 12. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Od tedna do tedna.

Saški deželni škof Jochen Bohl je v nedeljo, 30. oktobra, posvetil obnovljeno »Frauenkirche« v Dresdnu, eno najlepših baročnih cerkva v Evropi.
Pomnik sprave in miru – Saški deželni škof Jochen Bohl je v nedeljo, 30. oktobra, posvetil obnovljeno »Frauenkirche« v Dresdnu, eno najlepših baročnih cerkva v Evropi. Postavili so jo v letih od 1726 do 1743 po načrtih dresdenskega mojstra Georga Bähra, februarja 1945 pa so jo razdejali zavezniki, ko so bombardirali Dresden. Leta 1994 so jo začeli obnavljati, okrog 600.000 darovalcev z vsega sveta je skupaj prispevalo sto milijonov evrov; obnova je stala 179,7 milijona evrov. Škof Bohl je obnovo te veličastne cerkve imenoval »delo sprave in pomnik miru«. Zaželel je, da bi vsakdo spoznal njeno pravo sporočilo: da je mogoče ozdraviti globoke rane, da lahko tam, kjer je nekoč ljudi prežemalo sovraštvo, pride do sprave, miru. Cerkev si je po posvetitvi ogledalo na tisoče ljudi, ki so se veselili velikega dogodka za samo Nemčijo in združeno Evropo.

VATIKAN – Mehiški kardinal Juan Sandoval Iniguez, eden od predsedujočih na nedavni škofovski sinodi o evharistiji, je pov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh