Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dokument o homoseksualnosti

Objava: 19. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:13

Dokument o homoseksualnosti

Italijanski dnevnik Il Giornale je 11. novembra objavil novico, da naj bi v Vatikanu 29. novembra objavili v javnosti napeto pričakovani dokument o homoseksualnosti in duhovnikih.

Papež Benedikt XVI. naj bi ta dokument že odobril. V njem naj bi po pisanju običajno dobro obveščenega dnevnika med drugim pisalo, da Cerkev ne bo dovolila mašniškega posvečenja tistim kandidatom, ki »prakticirajo homoseksualnost, kažejo globoko ukoreninjena homoseksualna nagnjenja oziroma podpirajo tako imenovano gejevsko kulturo«. Poudarja pa, da je treba homoseksualne osebe obravnavati s »spoštovanjem in tankočutnostjo« ter se izogibati njihovemu zapostavljanju. Nagnjenja, ki so zgolj »izraz prehodnih težav, kot na primer še ne končane adolescence«, je treba jasno premagati vsaj tri leta pred mašniškim posvečenjem.

V dokumentu naj bi tudi pisalo, da ni »pravice do prejema mašniškega posvečenja«. Cerkvi pripada odločitev, ali je kandidat zrel za duhovniško službo. Rektor bogoslovnega semenišča oziroma redovni predstojnik morata med drugim preveriti čustveno zrelost kandidata, presoditi njegovo moralnost. Če obstaja dvom, ne sme prejeti mašniškega posvečenja.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh