Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedilnik 41

Za vas piše:
s. Nikolina
Objava: 26. 11. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

Jedilnik 41

Sirovi štrukeljci v smetanovi juhi , zapečen jajčni krompir, kitajsko zelje v solati, čokoladni zavitek z banano.
Sirovi štrukeljci v smetanovi juhi
Sestavine:Vlečeno testo: 20 dag moke 1 drobno jajce 1 žlica olja sol malo tople vode

Nadev:40 dag skute 1 jajce sol 1 žlica kisle smetane Juha: 2 litra vode ščep mlete kumine 2 dl kisle smetane 1 žlica moke sol 1 žlica sadnega kisa
Priprava: V skledo damo sestavine za testo in počasi prilivamo vodo. Umesimo ne premehko vlečeno testo. Dobro ga pregnetemo. Hlebček odložimo na pomokan pult in ga pokrijemo s skledo. Počiva naj pol ure.

Medtem pripravimo nadev. Skuto dobro zdrobimo, zamešamo jajce, sol in smetano. Nadev naj bo komaj mazav. Smetano pomešamo z moko, ji pridamo mleto kumino in zakuhamo v vrelo slano vodo. Pazimo, da ne skipi.

Na pomokanem prtu razvaljamo in razvlečemo testo v pravokotno obliko, ga namažemo s skuto in zvijemo v dober palec debele zvitke. Z noževim hrbtom jih razrežemo na dva centimetra dolge štrukeljce. Zakuhamo jih v vrelo juho. Če jih je preveč, jih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh