Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ukradli so nam božič

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 17. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:15

Ukradli so nam božič

Ko sem pred kratkim opazil najavo filma »Ukradli so nam božič«, ki ga je v sodelovanju z Američani izdala neka italijanska katoliška založba, sem se spomnil na porabniško mrzlico, ki je v letošnjem adventu zajela Slovenijo.

Ko sem pred kratkim opazil najavo filma »Ukradli so nam božič«, ki ga je v sodelovanju z Američani izdala neka italijanska katoliška založba, sem se spomnil na porabniško mrzlico, ki je v letošnjem adventu zajela Slovenijo. Kdo ne bi pomislil na dogajanje ob nedavnem prodoru novih diskontnih trgovin v Slovenijo, ki so ga v našem dnevnem časopisju označili »epidemija potrošniške blaznosti«?! Slike ljudi s preobloženimi nakupovalnimi vozički, ko zapuščajo trgovine, veliko povedo o stanju, ki je ne le letos, ampak zadnja leta zavladalo v naši domovini. Razumljivo, da je pri tem neki novinarski kolega zapisal grenko spoznanje: diskontne trgovine so obnorile Slovence. Ne le diskontne, kar vse trgovine, bi dodali.

Ob adventu in božiču kristjani to porabniško norost še posebej boleče občutimo. Nekoliko v šali, a skoraj zares, danes prodajajo jaslice tudi pri mesarju … Božič je postal v Sloveniji trgovsko blago kakor čevlji, klobasa ali mikrovalovna pečica. Lj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh