Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Služabnik bratom in sestram«

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 17. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:14

»Služabnik bratom in sestram«

Na nedeljo Jezusovega krsta, 8. januarja prihodnje leto, bo v stolni cerkvi sv. Nikolaja ob 16. uri slovesno posvečenje novega ljubljanskega pomožnega škofa dr. Antona Jamnika.
Vest o njegovem imenovanju, objavljena 15. novembra, je ne le v ljubljanski nadškofiji, temveč po vsej Sloveniji in celo v tujini sprožila vrsto odobravajočih odmevov ob takšni odločitvi papeža Benedikta XVI., kar razodevajo tudi številna voščila.

Razumljivo je imenovanje najbolj odmevalo v cerkvenih krogih, najprej med sobrati v škofovski službi. Prvi mu je že ob sami razglasitvi stisnil roko in čestital ljubljanski nadškof in metropolit mons. Alojz Uran in ob tem izrazil veliko veselje in prepričanje, da bo novi pomožni škof iz svoje človeške globine in pristnosti, iz globoke krščanske dediščine, ki jo je prinesel iz družine in župnije, iz izkušenj in talentov, ki jih je oplemenitil na različnih področjih svojega dela, mogel črpati moč tudi za poslanstvo, ki ga bo sprejel s škofovskim posvečenjem. Ljubljanski pomožni škof mons. Andrej Glavan pa je v svoji čestitki izrazil prepričanje, da bo novi škof »s svojim talentom in v moči škofovske m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh