Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus premagalec skušnjav

Božo Rustja
Za vas piše:
Božo Rustja
Objava: 12. 02. 2005 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Jezus premagalec skušnjav

Velikokrat postane za številne kristjane, ki so se odločili za resnično krščansko življenje, moteča izkušnja, da doživljajo še močnejše skušnjave, ki bi jih rade odvrnile s prave poti pa tudi zasejale dvom, da so na pravi poti.

Velikokrat postane za številne kristjane, ki so se odločili za resnično krščansko življenje, moteča izkušnja, da doživljajo še močnejše skušnjave, ki bi jih rade odvrnile s prave poti pa tudi zasejale dvom, da so na pravi poti. Človek, ki se bo odločil posvetiti svoje življenje Bogu, se bo kmalu znašel pod »močnim udarom« hudobnega duha. Slednjemu namreč niso »zanimivi« ljudje, ki so že na slabi poti, saj so že »njegovi«. »Pridobiti« mora tiste, ki so se odločili za Boga. Kaj storiti, ko se nas polotijo skušnjave? V evangeliju prve postne nedelje nam Kristus daje nekaj povsem praktičnih »napotkov«.

1. Nobenega pogovora s skušnjavo. Duhovni učitelji poudarjajo, da človek lahko pade v skušnjavo tisti trenutek, ko začne z njo »pogovor«, ko privoli v pogovor s skušnjavcem. Ta je izjemno pretkan in bo človeka s pomočjo zvite laži prej ali slej zapeljal v skušnjavo. Primer takega pogovora imamo v današ...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh