Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Starši

Objava: 19. 02. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:05

Starši

Ne glede na sorodnost so lahko otroci in starši zelo različni ljudje. Najteže je sprejeti drugačnost svojih najbližjih. Dovoli staršem, da so drugačni.

Čutim, da starši od mene pričakujejo stvari, ki jih ne bom mogla izpolniti. Sem drugačna, kot oni mislijo, da sem. Želijo si, da bi bila predvsem uspešna, meni pa več pomenijo druge stvari. Že pri izbiri študija bodo težave. Oni nekako pričakujejo, da bom izbrala poklic, ki prinaša neko veljavo, uspeh, denar, jaz pa bi raje počela nekaj z ljudmi, postala učiteljica, medicinska sestra ... Starši mi sicer nikoli ne bi vsiljevali svoje izbire, vem pa, da bodo nekako razočarani, in mi ni vseeno.

Sabina


Mogoče je odločanje za študij res samo povod za bolj poglobljeno razmišljanje o odnosu s starši. Vezi med starši in otroki so zapletene, včasih so lahko preveč ohlapne, včasih pa pretesne, da dušijo.

Vsak otrok mora nekoč odrasti in se ločiti od staršev. Ostajati pri starših pomeni ohranjati oporno palico pri odraslem drevesu. Pri tem je pomembnejša psihološka ločitev oziroma osamosvojitev, ki pomeni samostojnost ravnanja, odločanja in tudi prevzemanja odgo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh