Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Luč v deželi smrtnih senc

Janez Gril
Za vas piše:
Janez Gril
Objava: 31. 12. 2005 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Luč v deželi smrtnih senc

Pobudo sindikatov o referendumu za zaprtje trgovin ob nedeljah smo pred leti odločno podprli tudi v Cerkvi. Ne samo zato, ker je nedelja »Gospodov dan«, čas za mašo in molitev, temveč predvsem zato, ker je dela prosta nedelja najstarejši socialni sporazum na svetu, s katerim so šibki in ubogi zavarovani pred grožnjami in nasiljem mogočnih in vplivnih.

Ljudstvo, ki je hodilo v temi, je zagledalo veliko luč, nad prebivalci v deželi smrtne sence je zasijala svetloba, je v preteklih dneh po naših cerkvah odmevala Izaijeva prerokba, s katero je napovedal prihajajočega Odrešenika. S to slikovito prispodobo najlaže razumemo globoko sporočilo božičnih praznikov. Luč simbolizira Boga in je vir veselja in upanja. Tema je prispodoba zla in hudega, ki ljudem prinaša žalost, trpljenje, obup in smrt.

Sporočilo božičnih praznikov in krščanstva je, da je luč močnejša od teme, upanje trdnejše od obupa in Bog večji od zla in hudobije. Ne samo sporočilo, je predvsem povabilo, da ga sprejmemo in postanemo njegovi glasniki in priče. V svetu, v katerem živimo in v katerem je veliko stvari, ki so bolj podobne temni noči kot pa svetlemu dnevu.

Rad bi omenil dva dogodka, ki sta v božičnih dneh zasenčila praznovanje. Prvi se je zgodil v državnem zboru, drugi pred diskoteko Lipa pod Šmarno goro. V parlamentu so koalicijski poslanci pred b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh