Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Malič (936 m)

Andrej Praznik
Za vas piše:
Andrej Praznik
Objava: 04. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Malič (936 m)

Ker je vršni del Maliča poraščen, se med hojo naužijemo le toliko razgleda, kolikor ga »ujamemo« med golim vejevjem. Na svoj račun pridemo šele na vzletišču jadralnih padalcev, kjer se pod nami nenadoma razgrne pokrajina na jugu.
Če bi ob imenu našega tokratnega izletniškega cilja sklepali, da imamo opravka z »malim« hribom, bi se pošteno zmotili. Malič je namreč najvišji vrh v bližnji okolici Laškega. Njegov široki hrbet, ki zapira pokrajino na severozahodu, lepo vidimo z mostu čez Savinjo. Še zanimivejši pogled nanj pa se nam odpira z višjih predelov mesta, saj hkrati objamemo tudi slikovito cerkev sv. Mihaela na bližnjem Šmihelu, grad Tabor, skalnati Hum, zdravilišče in druge znamenitosti.
Vzpon na Malič začnemo pri gasilskem domu Laško, do katerega se pripeljemo z glavne ceste Laško-Celje (na semaforiziranem križišču za zdraviliščem v smeri proti Celju zavijemo levo skozi podvoz). Nekaj metrov nad njim stojita znamenje in kažipot, mimo katerih nadaljujemo po ravni ulici strmo v breg. Na ovinku pri zgornji vrsti hiš se po stopnicah povzpnemo na dobro uhojeno pot. Ta zavije skozi manjši gozdič, kjer se po njej razprostrejo skrivenčene korenine visokih dreves. Življenje...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh