Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovne vaje v Vatikanu

Objava: 11. 03. 2006 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Duhovne vaje v Vatikanu

Papež Benedikt XVI. je v drugem tednu marca z najožjimi sodelavci v rimski kuriji na duhovnih vajah. Vodi jih upokojeni beneški patriarh Marco Ce, vodilna misel pa je Hoditi z Jezusom naproti veliki noči.

Papež Benedikt XVI. je v drugem tednu marca z najožjimi sodelavci v rimski kuriji na duhovnih vajah. Vodi jih upokojeni beneški patriarh Marco Ce, vodilna misel pa je Hoditi z Jezusom naproti veliki noči. Udeleženci poslušajo njegove misli – dve meditaciji sta dopoldne, ena popoldne – v kapeli Odrešenikove Matere, ki jo je z mozaiki poslikal slovenski umetnik p. dr. Marko Ivan Rupnik. Poleg tega veliko molijo.

Zaradi duhovnih vaj v tem tednu odpadejo vsi sprejemi, tudi sredina splošna avdienca.

Kardinal Ce, star osemdeset let, je po letu 2002, ko je vodstvo beneškega patriarhata prepustil mlajšemu nasledniku kardinalu Angelu Scoli, vodil že več duhovnih vaj za škofe, duhovnike, redovnike in laike.

Med tistimi, ki so imeli doslej duhovne vaje za papeža in njegovo osebje v Vatikanu, so bili v zadnjih letih škof Renato Corti iz Novare (leta 2005), teolog in poznejši nadškof v Chietiju-Vastu Bruno Forte (leta 2004) in nadškof Angelo Comastri, generalni vikar d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh