Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ali je poljubljanje greh?!

Za vas piše:
Barbara Tome
Objava: 01. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Ali je poljubljanje greh?!

Čistosti ni, kjer se ljudje užitku ne znajo odpovedati, žrtvovati svojih nagonov in čakati z radostjo. Čistost pomeni prositi Boga, naj vodi tvoje misli, besede in dejanja na vsakem zmenku posebej.
»Ali se odločiš za čistost ali pa se ne. Vmesnih možnosti ni!«

Ko se pogovarjamo o čistosti, se večkrat znajdemo v zadregi, saj ne vemo natančno, kaj to je. Morda je naša zadrega še toliko večja, ker se ta zapoved dotika intimnega odnosa med fantom in dekletom, tistega, kar nas v mladosti najbolj mika, draži in privlači.

Zaljubljenci ob odkrivanju ljubljene osebe odkrivajo tudi njene telesne značilnosti. In medtem ko nas družba spodbuja k spolnosti (npr. najstniške pa tudi druge revije, lahka dostopnost kontracepcije …), nas Cerkev vabi k čistosti. Staromodno, ampak zelo napredno.


Čistost je več kot vzdržnost

Čistost pomeni več kot to, da nimaš spolnih odnosov pred poroko. Čistost pomeni spoštovanje, je poudarila Alenka Fras z Urada za družino mariborske škofije. »Človek, ki nosi v sebi krepost čistosti, ne vstopa v odnose z drugimi s sebičnimi nameni in ne postavlja sebe v središče. Čistost os...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh