Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šele ko bo zrno umrlo

Božo Rustja
Za vas piše:
Božo Rustja
Objava: 01. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Šele ko bo zrno umrlo

Ni treba postati vrhunski analitik sodobne družbe, da bi ugotovil, da danes ljudje niso odprti za darovanje. Pri vzgoji otrok in mladih o tem skoraj ne govorimo več, še manj pa to prakticiramo.

Ni treba postati vrhunski analitik sodobne družbe, da bi ugotovil, da danes ljudje niso odprti za darovanje. Pri vzgoji otrok in mladih o tem skoraj ne govorimo več, še manj pa to prakticiramo. Če boste dejali staršem, naj v nedeljo pripeljejo otroke k maši, bodo odgovorili: »O, nikar, pustite jih, saj je to edini dan v tednu, ko se lahko malo naspijo!« Mladi največkrat niso sposobni niti majhne žrtve za druge, zato hitro obupajo. Nimajo vztrajnosti, ker jih starši tega niso naučili. Moderni starši bi se morali zavedati, da bodo sami prve žrtve te napačne vzgoje. Otroci, ki jih roditelji niso naučili žrtvovanja, ne bodo skrbeli za starše, ko bodo onemogli.

Danes se darovanja za druge izogibamo na daleč in večina ljudi ni sposobna živeti za druge. Posledica tega je, da je svet poln osamljenih ljudi. Kristus v današnjem evangeliju pravi: »Kdor ima rad svoje življenje, ga bo izgubil.« (Jn 12,25). Obsoja sebičnost kot nemodro obnašanje, torej obsoja vzgojo, ki je usmerjena sam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh