Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zadetek v polno in strel v prazno

Objava: 01. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Zadetek v polno in strel v prazno

Na Slovenskem naglo narašča število ljudi, ki jim je krščanstvo tako tuje kot islam. Niso sovražni do vere, so hladni, kar je še slabše.
Zadetek v polno

Na Slovenskem naglo narašča število ljudi, ki jim je krščanstvo tako tuje kot islam. Niso sovražni do vere, so hladni, kar je še slabše. Zrasli so v ateističnem okolju. To so še posebno skrbno ustvarjali ljudje, ki so bili v mladosti aktivni kristjani, vendar sta jih oportunizem in strahopetnost pripeljala tako daleč, da svojim otrokom niso ne le ničesar posredovali o krščanstvu, ampak so jim ga toliko odtujili, da jim je španska vas. Zanje smo nekaj takega kot albini v živalskem svetu.

Zgodovinar dr. Stane Granda
v Naši luči

Ateizem, ki ga kot rešitev za težave sveta ponuja Žižek /v članku, objavljenem v New York Timesu in ponatisnjenem v slovenskem časopisju/, ne more biti celostna rešitev, ker je takšen, kot ga poznamo, le ena od sestavin krščanstva oziroma religijskosti. Iz negacije ni mogoče živeti, še zlasti potem, ko je ateizem v 20. stoletju potopil človeštvo v ocean krvi. Rešitev bo verjetno v spoštovanju človeka,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh