Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočni svit

Berta Golob
Za vas piše:
Berta Golob
Objava: 08. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 06.04.2006 / 09:21

Velikonočni svit

Kdo po napornem dnevu nima rad jutranje spočitosti? Bogve s kakšnim lahkotnim korakom je križani Kristus stopil iz groba?

Kdo po napornem dnevu nima rad jutranje spočitosti? Bogve s kakšnim lahkotnim korakom je križani Kristus stopil iz groba? Slutimo, da mu je prijalo zelenje, sicer ga Magdalena ne bi zamenjala z vrtnarjem. Vse drugače kot v getsemanskem vrtu. Nobene potne srage več. Nazaj privzeto človeško telo, v grobu pa skrbno zviti povoji. Pa vprašanje belih postav: Kaj iščete živega med mrtvimi? Vstal je. Ni ga tukaj.

Zadovoljivo poročilo za verujočega, konstrukt za brezverca.

Kakšna dramatičnost vse od skupne večerje do nedeljskega jutra in še čez! Naboj dogodkov! Juda in Pilat sta preteklost, zdaj spet velja to, da Jezus živi. Napoči čas, ko njegovi učenci začenjajo razumevati.

Preprosti ribiči, mnogi nepismeni in neuki, ki nimajo pojma o kakem antičnem filozofu, razumejo. Premnogi današnji razumniki ne. Med znanostjo in vero se je umestila črna luknja dvoma. Da je čeznjo treba vzpostaviti most, je klical v svet pred letom umrli Janez Pavel II.

Umira. Tako...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh