Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žabja tožba

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 08. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

Žabja tožba

V živalskem svetu konec mrzlega letnega časa naznanja ptičje petje, poleg tega pa še najbolj žabe, ki zapuščajo svoja prezimovališča.

Po dolgotrajni zimi je napočil čas, ko se je življenje razbohotilo v polnem razmahu. V živalskem svetu konec mrzlega letnega časa naznanja ptičje petje, poleg tega pa še najbolj žabe, ki zapuščajo svoja prezimovališča. Hitijo k stoječim vodam, kjer se razmnožujejo kot dvoživke nasploh. Žal smo v razmahu avtomobilske revolucije priča pravemu pomoru na naših cestah. Množice dvoživk končujejo pod kolesi avtomobilov in številne povožene žabe nam kažejo znano klavrno podobo. Od tega pa nima nihče nobene koristi, vsi pa, nasprotno, težko popravljivo škodo.



Poti žab so v okolju stare stoletja, morda tisočletja, medtem ko ceste, ki jih prečkajo, včasih speljejo čez noč. Kdo ima prednost? Tu človeška ošabnost res ne pozna meje in šele v zadnjih časih se pojavljajo osveščeni posamezniki in skupine, ki tudi pri nas skušajo rešiti, kar se da, pa čeprav zgolj s prenašanjem žab čez cesto. Tako se jih vsaj nekaj reši pred nujnim koncem. Razv...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh