Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Piščančje meso

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 22. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2006 / 11:47

Piščančje meso

Varovalna živila so vsi tisti zdravstveno neoporečni živilski izdelki, ki vsebujejo malo maščobe in nasičenih maščobnih kislin, malo holesterola ali pa imajo nizko vsebnost soli, sladkorja in nizko energijsko vrednost ter veliko prehranskih vlaknin.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije je zelo dejavno na področju varovanja pred boleznimi srca in ožilja, kamor sodi tudi prehrana. Znak VARUJE ZDRAVJE – varovalno živilo, varovalni jedilnik je postal vodnik pri izbiri hrane, ki se priporoča kot zdrava in varovalna.

Varovalna živila so vsi tisti zdravstveno neoporečni živilski izdelki, ki vsebujejo malo maščobe in nasičenih maščobnih kislin, malo holesterola ali pa imajo nizko vsebnost soli, sladkorja in nizko energijsko vrednost ter veliko prehranskih vlaknin.

Znak VARUJE ZDRAVJE – varovalno živilo je pridobilo že 150 živil; veliko vrst kruha, žitni kosmiči, testenine, vložena zelenjava, piščančje meso – file prsi brez kože, izdelki iz piščančjega mesa, ribe, kunčje meso, izdelki iz puranjega mesa in puranje meso, svinjski hrbet, goveji, konjski pršut, razni mlečni napitki, skuta in olje.

Marinirane piščančje prsi z zelenjavnim pirejem

3 žlice sojine omake...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh