Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odgovorno starševstvo - način vzgoje

Christian Gostečnik
Za vas piše:
Christian Gostečnik
Objava: 29. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2006 / 11:54

Odgovorno starševstvo - način vzgoje

Odgovorno starševstvo prinaša čisto drugačen pristop in tudi slog starševstva, ki od otrok na osnovi starševske vzgoje pričakuje odgovornost.

Odgovorno starševstvo prinaša čisto drugačen pristop in tudi slog starševstva, ki od otrok na osnovi starševske vzgoje pričakuje odgovornost. Starši otroka naučijo, da je odgovoren za posledice svojega vedenja, pa tudi čutenja in razmišljanja. Otrok je odgovoren, če mu starši lahko zaupajo, mu dajo več prostosti in svobode, vse to pa v skladu z njegovim vedenjem, ki naj bo odgovorno. Lahko rečemo: več ko je otrok pripravljen in sposoben odgovornega obnašanja, več svobode in s tem prostosti si pridobi. Bolj je torej otrok odgovoren, več se mu zaupa.



V tem pogledu je tudi spoštovanje povsem na novo ovrednoteno, in sicer je spoštovanje otroka do staršev oziroma nespoštovanje starševski problem in seveda velika otrokova bolečina. Otrok, ki staršev ne spoštuje, je prikrajšan za eno izmed največjih vrednot. Otrok vsekakor mora upoštevati omejitve, ki mu jih starši postavljajo, mora upoštevati njihove želje in zahteve glede...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh