Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spomenik mons. Vinku Kobalu

Za vas piše:
M. M.
Objava: 29. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2006 / 11:13

Spomenik mons. Vinku Kobalu

odoviški župljani bodo mons. Vinku Kobalu ob peti obletnici smrti iz hvaležnosti za šestnajstletno delo v njihovi župniji, v kateri je tudi umrl, posebej pa za njegovo zavzeto delo z mladimi, postavili spomenik.

Godoviški župljani bodo mons. Vinku Kobalu ob peti obletnici smrti iz hvaležnosti za šestnajstletno delo v njihovi župniji, v kateri je tudi umrl, posebej pa za njegovo zavzeto delo z mladimi, postavili spomenik. Z njim bodo tudi praznovali 40. obletnico ustanovitve gibanja POT, s katerim je Kobal uresničeval svoje videnje Cerkve na Slovenskem in poslanstva v njej. Posebej še mladih, za katere je izgoreval. Kip bo 28. maja ob 16. uri blagoslovil koprski škof mons. Metod Pirih. Župljani bodo s člani gibanja POT pripravili slavnostno akademijo, na kateri se bodo spomnili življenja in dela velikega vzornika in dobrotnika. Kip bo izdelal priznani umetnik akademski kipar Mirsad Begić.

Ker bosta izdelava in postavitev precej stala in bosta za župnijo predstavljala preveliko denarno breme, bodo zelo prav prišli darovi od drugod. Kdor želi pomagati, lahko svoj dar nakaže na TRR št. 02244-0253997841 Župnija Godovič, Godovič 2, Godovič, s pripisom: Vinku v spomin. Za d...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh