Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svetilnik, ki kaže pot

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 29. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2006 / 12:09

Svetilnik, ki kaže pot

Zrcalo in svetilnik nosi naslov 50-minutni dokumentarni film, ki so ga na TV Slovenija predvajali na velikonočni ponedeljek in je zarisal portret dolgoletnega urednika Družine ter prvega urednika verskega programa na nacionalki, dr. Draga Klemenčiča.

Zrcalo in svetilnik nosi naslov 50-minutni dokumentarni film, ki so ga na TV Slovenija predvajali na velikonočni ponedeljek in je zarisal portret dolgoletnega urednika Družine ter prvega urednika verskega programa na nacionalki, dr. Draga Klemenčiča. Na spored so ga uvrstili tik po pogovoru Sebastjana Šika s kardinalom dr. Francem Rodetom.

Zamisel za oddajo, ki so jo podpisali scenaristka Romana Koc­jančič, režiser Igor Šmid, direktor fotografije Ubald Trnkoczy in montažer Voljko Polić, ni prišla z uredniških vrhov, marveč iz vrst tistih, ki so z dr. Klemenčičem soustvarjali vrsto oddaj verskega programa – snemalcev, montažerjev, tonovcev. Ti so namreč v takratnem uredniku verskega programa našli nekoga, ki so ga cenili zaradi njegove odprtosti, širine in ob katerem je tudi njihov na trenutke negativno obarvan odnos do Cerkve zbledel. Režiser Šmid je na predstavitvi filma govoril o diplomatskih sposobnostih dr. Klemenčiča – o njegovi odprtosti, sposo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh