Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Utrjevanje kulturnih vezi

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 29. 04. 2006 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2006 / 10:39

Utrjevanje kulturnih vezi

Bogat program na tretjih Koroških kulturnih dnevih V Ljubljani so bili od 18. do 24. aprila tretji Koroški kulturni dnevi, ki jih organizira Društvo slovensko-avstrijskega prijateljstva.

Koroški kulturni dnevi so bili zasnovani že proti koncu šestdesetih let 20. stoletja in oblikovani kot začetek sistematičnega kulturnega in znanstvenega delovanja med koroškimi Slovenci. Pred dobrimi 20 leti so bili v Ljubljani še izredno dobro zasnovani, a kljub temu ukinjeni. Zato so v Društvu slovensko-avstrijskega prijateljstva sklenili, da jih obnovijo kot že uveljavljeno stalnico, pa vendar z novo vsebino. Mesto Maribor je Ljubljano v tem pogledu sicer časovno prehitelo, saj tam oblikujejo prireditev vsako leto v jesenskem času. Nove Koroške kulturne dneve v Ljubljani so doslej organizirali že trikrat in vsakič z novim programom.

Letošnja prireditev je bila izvedena v sodelovanju s koroško Slovensko prosvetno zvezo, Krščansko kulturno zvezo in Narodopisnim inštitutom Urban Jarnik iz Celovca. V njej je bil zajet program likovnih predstavitev koroških umetnikov in glasbenih prireditev, predstavitev knjižnih monografij o življenju Korošcev (predstavila jih je etnologinja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh