Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Uresničiti sebe za druge

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 06. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2006 / 08:13

Uresničiti sebe za druge

Ko vam nekdo pove, da ste na tem svetu enkratni, da ni nikogar, ki bi vam bil enak ne le po telesnih lastnostih, ki bi imel enak prstni odtis kakor vi, marveč tudi nikogar, ki bi imel povsem enak značaj, enak miselni in čustveni svet ... vas to brez dvoma osreči.

Ko vam nekdo pove, da ste na tem svetu enkratni, da ni nikogar, ki bi vam bil enak ne le po telesnih lastnostih, ki bi imel enak prstni odtis kakor vi, marveč tudi nikogar, ki bi imel povsem enak značaj, enak miselni in čustveni svet ... vas to brez dvoma osreči. To namreč pomeni, da si je Bog v svoji ljubezni zamislil prav vas, s povsem določenimi telesnimi in duševnimi značilnostmi. Pa ne le to: s čisto določeno poklicanostjo, z življenjsko nalogo, ki je ne more izpolniti nihče namesto vas.

Danes pogosto srečujemo ljudi, morda še zlasti mlade, ki živijo tjavdan, le čakajo na to, kaj bo življenje prineslo. Kristjani, če jemljemo svojo vero zares, na svet in življenje gledamo precej drugače: tako kakor obstoj vesolja in sveta ni sad naključja, tudi moje življenje in moja življenjska pot ni. Verujemo, da nihče ni vržen v ta svet kar tako, slučajno. Naša »poklicanost« je torej sprejeti življenje odprtih rok, se zanj zahvaljevati in korak za korakom razkrivati mesto, kjer bom...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh