Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obiskal nas je novi slovenski duhovnik

Za vas piše:
Mirko Cuderman
Objava: 07. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Obiskal nas je novi slovenski duhovnik

V Kraljičini deželi – Queenslandu – smo slovenski rojaki v daljni Avstraliji dočakali obisk novega slovenskega duhovnika med nami – frančiškana p. Darka Žnidaršiča.
Njegov »sedež« je sicer v Sydneyju, pastoralno območje pa bo obsegalo več kot pol zelo obširne Avstralije.

V društveni dvorani Planinke ga je v nedeljo, 18. decembra, pozdravil predsednik društva Marijan Logar. Mlada Mariah Cuderman mu je dobrodošlico zaželela s priložnostno pesmijo in šopkom rož.

Po maši, ki jo je daroval p. Darko – za nas je bila to pravzaprav že slovenska božična maša, udeležilo pa se je je veliko rojakov v Avstraliji – so nam pridne gospodinje pripravile okusno kosilo. To pa je bilo tudi lepa priložnost, da smo se pobliže spoznali z novim slovenskim dušnim pastirjem. P. Darko je s svojim mladostnim nastopom prav poživil našo skupnost. Upajmo, da jo bo tudi duhovno!

Opazili smo, kako zelo spoštuje p. Valerijana, ki bo kmalu praznoval 80. rojstni dan. Dejal nam je, da smo lahko hvaležni za tako požrtvovalnega redovnika med nami; da je kar oseminštirideset let žrtvoval za nas, avstralske Slovence. Za to smo mu v resn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh