Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V prvi rimski župniji

Objava: 07. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

V prvi rimski župniji

Papež Benedikt XVI. je v nedeljo, 18. decembra, kot prvo v svoji rimski škofiji obiskal župnijo sv. Marije Tolažnice v vzhodnem delu Rima.

Papež Benedikt XVI. je v nedeljo, 18. decembra, kot prvo v svoji rimski škofiji obiskal župnijo sv. Marije Tolažnice v vzhodnem delu Rima. To župnijo mu je kot »naslovno« pred osemindvajsetimi leti, ko je postal kardinal, podelil papež Pavel VI. Zato se v njej »počuti kot doma«, je izjavil papež ob navdušenem sprejemu. Tokratni obisk bo še utrdil to povezanost. Sedanji župnik Enrico Pomili je v pogovoru za Radio Vatikan potrdil, da je imel kardinal Ratzinger »preprost, prisrčen in družinski« odnos do župnije.

Župnija danes šteje 13.000 katoličanov. Ustanovljena je bila po drugi svetovni vojni v enem izmed revnih rimskih predmestij. Nekateri njeni dušni pastirji so danes ugledni cerkveni dostojanstveniki, nadškofi in kardinali.

Papež je župljane povabil k doživetju pristnega božičnega veselja, kajti »resnični božični dar je veselje, ne darila, ki veliko stanejo«.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh