Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nepozabni dnevi

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 13. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2006 / 08:02

Nepozabni dnevi

Pred desetimi leti, natančneje od petka do nedelje, 17. do 19. maja, je ne le katoliška, ampak vsa Slovenija zadihala slovesno, praznično in po romarsko.

Pred desetimi leti, natančneje od petka do nedelje, 17. do 19. maja, je ne le katoliška, ampak vsa Slovenija zadihala slovesno, praznično in po romarsko. Samostojna Slovenija je dočakala prvi obisk najboljšega prijatelja: papeža Janeza Pavla II. Geslo obiska je bilo ob zgodovinskem spominjanju na 1250 let krščanstva v našem narodu »Oče, potrdi nas v veri!«.

Te besede so se več kot potrdile na vseh krajih srečanj od Brnika naprej. Njegov obisk Marije Pomagaj, Kraljice Slovencev na Brezjah je potrdil marijansko razsežnost našega verovanja, saj ima Marija od Gospe Svete v njem prav posebno mesto. Srečanje z duhovniki, redovniki, redovnicami in bogoslovci v ljubljanski stolnici s slovensko zapetimi lavretanskimi litanijami in odpevi, ki so se dvigali pod oboke mogočnega svetišča, je navdušilo papeža in vse goste.

Do srca je segel njegov klic vsem Bogu posvečenim, naj bomo nesebični pričevalci ljubezni, zvestobe Bogu in Kristusu. Brezhibno bogoslužje v Stožicah ob spo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh