Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Blagoslov mladoporočencev

Objava: 13. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.05.2006 / 08:38

Blagoslov mladoporočencev

Roka svetega očeta se je dvignila, zarisala nad nama znamenje križa in podelila tisti blagoslov, po katerem sva hrepenela, odkar sva si obljubila ljubezen in zvestobo.
Mladoporočenca Dragica in Matej Šteh sta 11. avgusta 2004 v Rimu od papeža Janeza Pavla II. prejela blagoslov za skupno življenje. Tako sta opisala tisti dan:



»Med prisrčnim pomenkom z mladoporočenci s Poljske, Škotske in Mehike so nas povabili na hodnik papeške palače v Castel Gandolfu. Množica je vzvalovila od navdušenja in pričakovanja – izza rdeče zavese je najprej stopilo njegovo spremstvo in potem je prišel on, sveti oče. Pravzaprav ni prišel sam, pripeljali so ga na njegovem stolu. Kljub utrujenosti in bolečinam se je ob pogledu na romarje vzravnal in zasijal je od jasnega poslanstva, ki mu je ostal zvest do konca.

Nagovoril je zbrane skupine, ki so mu navdušeno odgovarjale s pozdravnimi vzkliki in pesmijo. Nato se je obrnil proti oknom hodnika in nas nagovoril: »Moje srčne misli so namenjene mladoporočencem. Danes obhajamo god svete Klare, ki je znala pogumno živeti s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh