Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na binkoštno srečanje s papežem tudi Slovenci

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 20. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:15

Na binkoštno srečanje s papežem tudi Slovenci

Binkoštnega srečanja gibanj in novih skupnosti v Rimu, na katerega vabi papež Benedikt XVI., naj bi se udeležilo okoli 200.000 ljudi. Predstavniki laiških gibanj se bodo ob svetem očetu zbrali na binkoštno soboto pri skupnih večernicah.

Binkoštnega srečanja gibanj in novih skupnosti v Rimu, na katerega vabi papež Benedikt XVI., naj bi se udeležilo okoli 200.000 ljudi. Predstavniki laiških gibanj se bodo ob svetem očetu zbrali na binkoštno soboto pri skupnih večernicah. Že popoldne bo na Trgu svetega Petra, kjer pričakujejo veliko množico z vsega sveta, še zlasti pa mlade iz evropskih držav, spored s pričevanji in z glasbo.

Med najbolj številnimi skupinami naj bi bili člani neokatehumenata, gibanja fokolarov, gibanja Občestvo in osvoboditev ter Skupnosti sv. Egidija. V Rim bodo za binkošti poromali tudi Slovenci, in sicer v organizaciji gibanja fokolarov in Skupnosti Emanuel (www.rim2006.co.nr ; tel. 031-208-710). Gibanja in skupnosti imajo v papežu Benediktu XVI. starega prijatelja, pravi Guzman Carriquiry, podtajnik na Papeškem svetu za laike.

Povedal je, da vse, kar je Ratzinger napisal kot münchensko-freisinški nadškof in prefekt kongregacije za verski nauk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh