Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za kaj je Kristus molil?

Božo Rustja
Za vas piše:
Božo Rustja
Objava: 27. 05. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2006 / 10:25

Za kaj je Kristus molil?

Prosimo, da bi bili tudi mi, njegovi sodobni učenci, ki živimo v svetu medijske kulture, posvečeni v resnici tako, da bomo kritično sprejemali medijska sporočila.

Marsikdo mi je že pripovedoval, kako je izpolnil naročilo staršev, ki so mu ga dali pred smrtjo: »Naredil sem natančno tako, kakor je naročila mama, preden je umrla.« Zadnje besede staršev so bile za otroka svete. Pregrešiti se proti njim bi pomenilo pregrešiti se proti staršem samim. Tudi v evangeliju današnje nedelje se srečamo z besedami, ki jih je Kristus izrekel, preden je šel v smrt, in so za kristjane svete še na poseben način. Med zadnjimi Kristusovimi besedami je tudi molitev za učence, ki bodo nadaljevali njegovo delo. In za kaj Kristus prosi Očeta?

Najprej prosi, da bi učenci ostali zvesti: »Ohrani jih v svojem imenu« (Jn 17,11). Pomenljivo je, da tudi danes njegovi učenci nismo zvesti. Hitro se navdušimo za Kristusa, a kmalu odnehamo. Radi gremo k maši za velike praznike, da bi bili zvesti nedeljo za nedeljo, pa nas zmanjka. Koliko zakoncev ne zmore biti zvestih zakramentu … Pomislimo na »zvestobo« birmancev. P. Jože Cukale se je velikokrat srečal...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh