Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Donáčka gora (882 m)

Objava: 03. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2006 / 10:54

Donáčka gora (882 m)

Donáčka gora nad Rogatcem spada med najslikovitejše gore na Slovenskem. Njena strma pobočja se dvigajo visoko nad okoliško gričevje in zviška zrejo na domačije, raztresene po dolinah.

Donáčka gora nad Rogatcem spada med najslikovitejše gore na Slovenskem. Njena strma pobočja se dvigajo visoko nad okoliško gričevje in zviška zrejo na domačije, raztresene po dolinah. Gora, ki je dobila ime po cerkvi sv. Donáta, ima tri vrhove, povezane s skalnatim grebenom. Njeno razčlenjenost dobro vidimo z juga, na zahodu pa se vse podrobnosti zlijejo v koničast stožec, ki nas osupne s svojo drznostjo in lepoto.

Na Donáčko goro se lahko povzpnemo z vzhoda ali zahoda. Prva pot je zahtevnejša, saj nas popelje čez navpično pečevje pod vzhodnim vrhom. Druga, ki jo uporablja največ planincev, se prepadnim krajem izogne, vendar je vseeno razmeroma strma. Obe poti lahko seveda združimo ter Donáčko goro premerimo po dolgem in počez. Nam se je ta možnost zdela najzanimivejša.

Od gasilskega doma Donáčka gora, ki stoji ob cesti Rogatec–Žetale, krenemo za dobro vidnimi oznakami proti Rudijevemu domu. Asfaltna cesta vijuga med njivami in travniki, ki jih barvajo zlatice, ter...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh