Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Od tedna do tedna

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 03. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2006 / 11:44

Od tedna do tedna

Eno najbolj pretresljivih in v mednarodni javnosti, zlasti pa v tisku odmevnih dejanj nedavnega apostolskega potovanja papeža Benedikta XVI. na Poljskem je bil obisk nekdanjega nacističnega koncentracijskega taborišča Auschwitz.
Papež molil za žrtve Auschwitza – Eno najbolj pretresljivih in v mednarodni javnosti, zlasti pa v tisku odmevnih dejanj nedavnega apostolskega potovanja papeža Benedikta XVI. na Poljskem je bil obisk nekdanjega nacističnega koncentracijskega taborišča Auschwitz. Papež je izjavil, da ostaja brez besed ob vseh grozotah, ki so se tam dogajale. Poklonil se je žrtvam najbolj surovega ravnanja s človekom, obenem pa molil, da se kaj takšnega ne bi več ponovilo. Zato pa je treba ohranjati spomin na to: spomin kot opomin vsemu človeštvu, zavedanje, kam lahko človeka privedejo sebičnost, brezboštvo in uničevalna sla.

VATIKAN – L’Osservatore Romano je ves direndaj okrog filmske upodobitve romana Da Vincijeva šifra ocenil kot »veliko hrupa za nič«. Film žanje uspeh predvsem zaradi vnaprejšnje velike reklame. Italijanska škofovska konferenca se je dobro odločila, ko ni pozivala k bojkotu filma, marveč je v razpravah okrog njega videla priložnost za krščansko katehezo.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh