Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi 3D kino

Dominik Frelih
Za vas piše:
Dominik Frelih
Objava: 10. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.06.2006 / 09:20

Novi 3D kino

Pred štirinajstimi dnevi so v Ljubljani nasproti kina Kolosej odprli novi večdimenzionalni kino, ki so ga poimenovali Xpand6D. Na kratko, večdimenzionalni kino.
V njem je mogoče filme gledati bolj doživeto. Dvorana je ogromna, gledalci pa so v povprečju bližje ogromnemu polkrožnemu platnu, ki tako omogoča še boljše gledanje tridimenzionalnih filmov kot običajna platna. Sedeži v prvem delu dvorane so gibljivi in med filmom reagirajo na akcijske prizore. Ko na primer glavni igralec pade, se stoli stresejo in gledalci lahko situacijo doživijo bolj realistično. No, za še bolj pristno doživetje v dvorani piha tudi veter in kadar v filmu reaktivec frči nad glavami, na stolu izza vratu gledalec dobi v glavo vetrni sunek.

Za tiste gledalce, ki si dragih sedežev v ospredju ne morejo privoščiti, so na voljo tudi sedeži v ozadju, ki niso gibljivi in ni dodatnih čutnih učinkov. Le veter piha tudi v tem delu dvorane. Trenutno od celovečernih filmov vrtijo le Može X, ki so sedaj najbolj akcijsko razpoložen film na sporedu. Poleg tega vrtijo še dva tridimenzionalna kratka filma, ki si jih lahko ogledamo s posebnimi očali. Može X sem si še...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh