Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jagode za vse

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 24. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2006 / 10:43

Jagode za vse

Če jagode dočakajo pot do kuhinjskega pulta, potem jih čim več pojejmo svežih, mešanih z jogurtom, s skuto, kefirjem, z misliji, mlečnim rižem ali mlečno kašo.

Ali poznate koga, ki ne mara jagod? Kdo se lahko upre bleščečim, rdečim, dišečim, sladkim sadežem? Gozdne že nekaj časa vabijo v naravo, da se jih najemo. Zdaj so dozorele tudi prve vrtne jagode. Srečneži vsi, ki vam jagode zorijo na domačem vrtu. Tisti, ki nam je domačih jagod premalo, se bomo odpravili k pridelovalcem jagod. Pri njih si že zgodaj zjutraj lahko kupite odličen zajtrk, svež kot tople žemljice. Med potjo v službo zlahka pozobate polkilogramsko košarico. To ponavljajte vso sezono jagod in prenovili boste svoj organizem. Izogibajte se uvoženim jagodam s trgovskih polic, saj so, če drugega ne, obdelane s sredstvi za konzerviranje. Pri nakupu jagod bodite pozorni, da so sadeži napeti, da so lističi še sveži, neoveneli.

Če jagode dočakajo pot do kuhinjskega pulta, potem jih čim več pojejmo svežih, mešanih z jogurtom, s skuto, kefirjem, z misliji, mlečnim rižem ali mlečno kašo. Če boste pripravili rulado ali jagodno torto, bodo jedci polizali krožnike! Skratka, ja...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh