Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odstopil edini krščanski minister

Objava: 24. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2006 / 11:52

Odstopil edini krščanski minister

Zaradi vse večjih trenj in napetosti med Hamasom, ki mu je pri Palestincih uspelo priti na oblast, in Fatahom, iz katerega prihaja predsednik Mahmud Abas, je odstopil minister za turizem Judeh Murqos.

Zaradi vse večjih trenj in napetosti med Hamasom, ki mu je pri Palestincih uspelo priti na oblast, in Fatahom, iz katerega prihaja predsednik Mahmud Abas, je odstopil minister za turizem Judeh Murqos. Novica ne bi bila presenečenje, če ne bi šlo za edinega krščanskega ministra v Hamasovem kabinetu.

Opazovalci dogajanj med Palestinci so najprej menili, da se je tako odločil iz protesta proti vse bolj zaostrenim odnosom med Hamasom in Fatahom. Že kmalu po ministrovem odstopu, o katerem se je nameraval izreči malo pozneje, pa je predsednik palestinske vlade Aziz Dweik povedal, da je ministru v njegovi hiši v Betlehemu grozilo več kot deset oboroženih in zamaskiranih moških. Preden so Morqusa poklicali v palestinsko vlado, je bil za ministra za turizem predviden betlehemski hotelir Tanas Abu Aita, prav tako kristjan. Ta se je zadnji trenutek odrekel kandidaturi, umik pa opravičil, češ da so nanj pritiskali iz ZDA.

Kot je znano, so vsi krščanski voditelji v Sveti deže...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh