Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podpora življenju in družini v ZDA

Objava: 24. 06. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:37

Podpora življenju in družini v ZDA

Vatikanski državni tajnik kardinal Angelo Sodano je v govoru udeležencem generalnega zasedanja Organizacije ameriških držav v glavnem mestu Dominikanske republike Santu Domingu obžaloval, da je človeško življenje v državah Severne in Južne Amerike vedno bolj ogroženo.

Vatikanski državni tajnik kardinal Angelo Sodano je v govoru udeležencem generalnega zasedanja Organizacije ameriških držav v glavnem mestu Dominikanske republike Santu Domingu obžaloval, da je človeško življenje v državah Severne in Južne Amerike vedno bolj ogroženo. Po papeževem naročilu je opozoril na njegovo »absolutno vrednost« od spočetja do naravne smrti. Predvsem v Južni in Srednji Ameriki se zadnje čase nekatere skupine zavzemajo za uzakonitev splava, čeprav je človeško življenje v ustavah teh katoliških dežel zavarovano od spočetja dalje.

Kardinal se je obenem zavzel za to, da je treba narediti vse, da bodo odstranjene različne oblike nasilja od terorizma, ugrabitev, mafijskih groženj do trgovine z mamili.

Pomembno je podpreti družino. To je »temeljna naloga« v razvoju družbe v vsej Ameriki. Vloga staršev je izjemnega pomena; pri njej naj sodelujejo tako država kot tudi druge ustanove.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh