Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tretji dan št. 5/6

Za vas piše:
T. K.
Objava: 01. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2006 / 10:11

Tretji dan št. 5/6

V juniju, mesecu praznovanja slovenske državnosti, je revija Tretji dan svoj osrednji del namenila vprašanju narodne in verske identitete.

V juniju, mesecu praznovanja slovenske državnosti, je revija Tretji dan svoj osrednji del namenila vprašanju narodne in verske identitete. Morda se zdi, da se danes s to tematiko precej ukvarjamo, če ne celo preveč. Vendar pa nas pogled od bliže kmalu prepriča, da ni tako. Na to nas v svoji uvodni besedi spomni urednik Lenart Rihar, ko pravi, da zaradi »temeljne negotovosti«, v katero smo pahnjeni kot pripadniki naroda, ki je »preživel ekstremno zgodovinsko ujmo«, lahko znova najdemo »jasnost in stabilnost« le, če smo pripravljeni zavestno iskati »svojo pravo podobo«.

Glavni tematski blok uvede zelo zanimiv prispevek Justina Stanovnika, v katerem le-ta razmišlja o slovenski katoliški identiteti v luči doživetja komunističnega preganjanja ter podaja konkretne pobude, s katerimi naj bi sodobni slovenski katoličani dejavno prispevali k preživetju slovenskega naroda. Poleg prevodov tujih piscev, ki razmišljajo o verski in narodni identiteti, omenimo še članke Dra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh