Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cleveland v letu 2005

Za vas piše:
Edi Gobec
Objava: 14. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Cleveland v letu 2005

S hvaležnostjo do Boga in vseh, ki z ljubeznijo in požrtvovalnim delom ohranjajo in bogatijo slovensko versko, narodno in kulturno dediščino, se poslavljamo od preteklega leta.
V Clevelandu, ki je včasih užival sloves drugega največjega slovenskega mesta, žal pušča to leto tudi nekaj bolečih vrzeli. Tako je utihnil Jadran, eden naših najstarejših zborov. Z nekoč zelo plodnim delom so prenehale Progresivne Slovenke. V bližnjem Lorainu pa so zaradi spreminjajoče se soseščine zaprli Slovenski narodni dom. Tudi smrt je iztrgala iz naših vrst več zaslužnih narodnih delavcev, med njimi Betty Rotar, predsednico Jadrana in eno vodilnih delavk SNPJ; dr. Mateja Roessmanna, nekdanjega predsednika Slovenske pristave in do smrti predsednika Slovenskega ameriškega sveta; in dr. Staneta Šušteršiča, ustanovnega predsednika zbora Korotan in vodilno osebnost slovenskih radijskih oddaj v Clevelandu in Washingtonu.

V preteklem letu smo doživeli tudi mnogo veselega in spodbudnega. Mnogim ostaja v nepozabnem spominu zlasti Korotanov obisk Slovenije, ko so begunci in njihovi otroci ob 60. obletnici pokolov z več lepimi koncerti počastili spomin pomorjenih sorod...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh