Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kaj se vam zdi Družina?«

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 14. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

»Kaj se vam zdi Družina?«

Naj bo novoletni anketi o Družini dodana še naslednja, zasebna, v kateri pa so bili odgovori zaradi ome­jenosti prostora skrajšani na bistveno. Naj bodo navedeni zanimivejši med njimi, čeprav bi sam nekaterim oporekal.

«Naj bo novoletni anketi o Družini dodana še naslednja, zasebna, v kateri pa so bili odgovori zaradi ome­jenosti prostora skrajšani na bistveno. Naj bodo navedeni zanimivejši med njimi, čeprav bi sam nekaterim oporekal.

1. Seveda bi rajši kot katoliški tednik bral katoliški dnevnik. Ali ga bomo imeli kdaj? Dnevnik z uvodniki, drugačnimi kakor tisti okvirčki z vtisom zatohlosti v Delu, dnevnik z uvodniki z vseslovenskim in vsekatoliškim razgledom. No, dokler takšnega dnevnika ni, Bogu hvala za Družino. To je okno v katolištvo in slovenstvo, kakršnega v vsem drugem tisku ni.

2. Družina kaže dobro uredniško roko, prijetno jo je vzeti v roke, dober je vsenarodni verski razgled, v njej začutiš pulz slovenskega krščanstva, čeprav bolj na podeželju kot v mestih. Stran bralcev pa bi bila lahko obsežnejša in kakovostnejša. Vanjo se tu pa tam prikrade tudi kakšen limonadni dopis.

3. Družina bi lahko vplivala na slovensko kulturno ozračje, ko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh