Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V službi vesele novice

Za vas piše:
F. P.
Objava: 14. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:29

V službi vesele novice

Papež Benedikt XVI. je 15. novembra lansko leto imenoval direktorja Zavoda sv. Stanislava prelata dr. Antona Jamnika za naslovnega škofa vinenskega in pomožnega škofa v Ljubljani.

Papež Benedikt XVI. je 15. novembra lansko leto imenoval direktorja Zavoda sv. Stanislava prelata dr. Antona Jamnika za naslovnega škofa vinenskega in pomožnega škofa v Ljubljani. Prvo nedeljo po novem letu, 8. januarja, ko je Cerkev pri bogoslužju praznovala Jezusov krst, je po rokah ljubljanskega nadškofa metropolita mons. Alojzija Urana, soposvečevalcev prefekta nadškofa dr. Franca Rodeta in škofa dr. Franca Krambergerja ter enajstih drugih nadškofov in škofov v ljubljanski stolnici prejel škofovsko posvečenje. Komaj je minilo teden dni, kar smo se v Ljubljani poslovili od preminulega upokojenega pomožnega škofa Jožefa Kvasa, že se je Cerkev veselila, ker je na njegovo mesto stopil mlad, močan in veder mož, ki bo nadaljevali njegovo poslanstvo.

Pospremljen z molitvijo in s pesmijo množice vernikov, za katero bi potrebovali veliko večjo stolnico, z izbrano zborovsko in solistično pesmijo (prav primerno za obhajanje Mozartovega leta!), je po svojem posvečenju dejal: »V...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh