Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Človek dialoškega duha

Objava: 14. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2011 / 06:22

Človek dialoškega duha

Čeprav mlad po letih, je škof dr. ANTON JAMNIK človek z bogatimi izkušnjami na številnih področjih, na katerih je v osemnajstih letih duhovniške službe pustil neizbrisne sledi.

Kako mu bodo te izkušnje pomagale pri opravljanju škofovske službe, smo povprašali ljudi, ki so ga osebno spoznali kot diakona in kaplana v Kočevju (1986–1990), nadškofijskega tajnika (1990–1994), profesorja na Škofijski klasični gimnaziji in Teološki fakulteti (od leta 1994), direktorja Zavoda sv. Stanislava (od leta 2000) in sodelavca v dialoškem krogu Nove revije, kjer je leta 1999 izšla njegova knjiga Liberalizem in vprašanje etike.


MOJCA M. ŠTEFANIČ profesorica angleškega jezika
Tonetu smo njegovi mladi prijatelji že na prvem – in edinem – kaplanskem mestu v Kočevju napovedovali škofovstvo. Vsako srečanje in pogovor z njim je namreč iskreno in prisrčno izžarevalo nenehno božjo navzočnost. Tudi to je bil eden izmed razlogov, da sem se v »razburljivih« najstniških letih odločila za katehumenat. Pod Tonetovim okriljem smo kočevski katehumeni spoznavali veselega in radostnega Boga, ki človeka tudi v najtežjih preizkušnjah...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh