Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvala iz Vatikana

Objava: 22. 07. 2006 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:51

Zahvala iz Vatikana

Nadškof metropolit mons. Alojz Uran je konec preteklega meseca prejel odgovor vatikanskega Državnega tajništva na brzojavko, ki jo je na letošnje binkošti poslal svetemu očetu ob sprejemu kardinala dr. Franca Rodeta v domovini.

Nadškof metropolit mons. Alojz Uran je konec preteklega meseca prejel odgovor vatikanskega Državnega tajništva na brzojavko, ki jo je na letošnje binkošti poslal svetemu očetu ob sprejemu kardinala dr. Franca Rodeta v domovini. Kardinal Sodano mu je po naročilu svetega očeta napisal takole:

»Vaša ekscelenca, 4. junija ste ob obhajanju binkoštnega praznika utrjevali svojo povezanost z vesoljno Cerkvijo in naslednikom apostola Petra. Ob tej priložnosti ste v imenu Cerkve na Slovenskem izrekli globoko hvaležnost za imenovanje slovenskega kardinala, nekdanjega ljubljanskega nadškofa metropolita dr. Franca Rodeta, prefekta Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja, in za ustanovitev novih škofij v Novem mestu, Celju in Murski Soboti ter imenovanje novih škofov. Sveti oče se veseli tega izraza cerkvenega občestva in duhovne bližine. Visoko ceni zvestobo in vezi slovenskega naroda z Apostolskim sedežem. Obenem želi, da bi Slovenci, ki jih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh