Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Najti svojo pot

Objava: 05. 08. 2006 / 22:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 08:53

Najti svojo pot

Kanadski duhovnik in psiholog Jean Monbourquette o tem, kako najti svoje pravo poslanstvo: " Izpolnjevanje poslanstva od nas vedno zahteva pogum. Kadar zanemarjamo svojo notranjost, da bi ugajali drugim, tvegamo ljubezen do samih sebe in nam bo kasneje žal za to."

Vsak človek je v svojem življenju poklican, da izpolni svoje poslanstvo. Kanadski duhovnik in psiholog Jean Monbourquette, profesor na Pastoralnem inštitutu na Univerzi Saint-Paul v Ottawi, ki ga Slovenci začenjamo odkrivati predvsem po knjigi Kako odpustiti?, nedavno prevedeni v slovenščino, v pričujočem pogovoru razmišlja, kako zaslišati osebni klic in kako najti svoje edinstveno mesto v stvarstvu.

Pravite, da ima vsak človek svoje poslanstvo …
Vsak človek v sebi nosi neko usmeritev, ki povečuje njegove človeške sposobnosti za delovanje v skupnosti. Kaže se kot neki notranji klic, ki prihaja iz človekove notranjosti – tu ne govorim o poklicanosti v religioznem pomenu besede niti ne o določenem življenjskem stanu.

Kako prepoznamo svoje poslanstvo?
Kaže se v različnih oblikah: kot ideal, ki mu želimo slediti, cilj, ki ga želimo doseči, globoka in zakoreninjena želja, trajna nagnjenost duše, prekipevajoče navdušenje za neko dejanj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh