Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Premeščen sem bil in ste me sprejeli!

Peter Kvaternik
Za vas piše:
Peter Kvaternik
Objava: 05. 08. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.08.2006 / 08:42

Premeščen sem bil in ste me sprejeli!

Mesec avgust ni samo čas največjega turističnega preseljevanja in za mnoge čas dopustovanja in počitnikovanja, ampak tudi čas duhovniških premestitev po naših župnijah.

Mesec avgust ni samo čas največjega turističnega preseljevanja in za mnoge čas dopustovanja in počitnikovanja, ampak tudi čas duhovniških premestitev po naših župnijah. Ponekod so te premestitve boleče, drugod zaželene, zopet drugod komaj opažene. Do pred nekaj leti je bil veliki šmaren tisti dan, ko so na novo imenovani župniki in kaplani nastopili svojo službo, zadnjih nekaj let pa se to zgodi s prvim avgustom.

Navadno tečejo dogovori o premestitvi med duhovnikom in škofom več mesecev, včasih pa se odločitve sprejmejo tudi na hitro. Večinoma želijo duhovniki sami zamenjati župnijo. Razlogi so različni: ker so bili na dosedanji že več let, ker se v njej ne počutijo več dobro, ker bi radi poskusili še drugje. Včasih duhovnika tudi škof sam zaprosi, naj zamenja župnijo, ker ga potrebuje drugod ali bo tako bolje zanj in za župnijo. Škofu običajno pri odločitvah pomaga posebna komisija izbranih duhovnikov. Le kaplanov in prvič nastavljenih župnikov škof posebej ne sprašuje po...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh