Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oaza miru in molitve sredi gozda

Ivan Merlak
Za vas piše:
Ivan Merlak
Objava: 26. 08. 2006 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2006 / 11:17

Oaza miru in molitve sredi gozda

Prav to leto je odbila za to božjo pot pomembna ura. Apostolstvo mož nadškofije Freiburg im Breisgau je sklenilo, da bodo »v postnem času pri Mariji Pomočnici na Lindenbergu držali častno stražo pred Najsvetejšim in v neprekinjeni molitvi noč in dan prosili za rešitev hudih stisk tedanjega časa«.
Ta gozd se imenuje Schwarzwald in leži v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg. Že v šoli smo se učili, da v njem izvira Donava, za Volgo najdaljša evropska reka. Gozd se razprostira v dolžini 100 kilometrov, ponekod dosega širino 50 kilometrov, najvišji vrh pa 1500 metrov. Blizu izvira Donave stoji na višini 814 metrov Marijina božja pot Maria Lindenberg (bei St. Peter im Schwarzwald). Stara je že okoli 500 let in je doživljala raznovrstno usodo. V začetku 19. stoletja so ob cerkvi sezidali Dom duhovnih vaj. Ko se je po drugi svetovni vojni versko življenje v Nemčiji znova prebudilo, so se v njem zbirali zaročenci na duhovnih tednih pred poroko. Leta 1955 se je v romarski cerkvi poročilo kar 118 parov.

Prav to leto je odbila za to božjo pot pomembna ura. Apostolstvo mož nadškofije Freiburg im Breisgau je sklenilo, da bodo »v postnem času pri Mariji Pomočnici na Lindenbergu držali častno stražo pred Najsvetejšim in v neprekinjeni molitvi no...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh