Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poslanstvo mladosti

Za vas piše:
p. Branko
Objava: 02. 09. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.08.2006 / 10:33

Poslanstvo mladosti

Namesto nagonskih reakcij, ki se razkazujejo na slikovitih protestih ter končajo v zahtevkih po zastonj troli in več bonih za pico, bi mladi lahko dali od sebe kaj več. Morda vizijo. Morda alternativo.
Kakšna je »naloga« mladega človeka? Mnogo študentov »kao« študira v nedogled in odlaga odgovornost za lastno življenje. Tak je trend. Kaj praviš o tem?
Alenka

Mladost ni sama sebi namen. Je prehodno obdobje in priprava na odraslost. Mladost ni bila nikoli povsem »brezskrbna«. Vedno se je skozi sisteme vzgoje in izobraževanja »trenirala« za naslednjo stopnjo.

Mladost je odgovorna. Učiti se za jutri in pripravljati se za sprejetje odgovornosti je namreč že oblika odgovornosti. Mladost ima svoj čar. A ta ni v tem, da na nič ne misliš in se predajaš sprotnosti, temveč da se trudiš v iskanju in potrditvi. Šele utrujenemu ti bo moč zares uživati. Mladost je bila vedno pod nadzorom odraslih. Ta nadzor je bil včasih strog, danes je ohlapen, toda niti v interesu mladosti ni, da bi ga ne bilo.

Odrasli svet je bil vedno pod udarom kritike mladih. Tako kritiko so družbeni ideologi včasih dušili, drugič kovali v zvezde, jasno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh