Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Korak za korakom

Za vas piše:
K. H.
Objava: 09. 09. 2006 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2006 / 08:34

Korak za korakom

Vsako drugo leto – letos že sedemnajstič zapored – Krščansko bratstvo invalidov in bolnikov pripravi razstavo umetniških del iz istega razloga: da predstavijo moč volje in ljubezni tistih, ki so priklenjeni na bolniško posteljo ali invalidski voziček.

»Vas zanima, kaj bi povedal na tiskovni konferenci, če bi jo pripravili ob razstavi? Da marsikdo z zdravimi rokami ni sposoben narediti tega, kar nekateri ustvarijo z usti ali z nogami,« je invalid in fotograf Tone Planinšek provokativno pričel nagovor v petek, 1. septembra, ob odprtju razstave del bolnikov in invalidov v galeriji Družina. Misel na načrtovano tiskovno konferenco sta s soorganizatorico razstave Polono Malovrh (žal) pustila ob strani, ker, kot pravi, »invalidi in bolniki nismo zanimivi za medije, ker vizualno ne sodimo na televizijo, pa tudi, ker dobra in vesela novica ne pritegne medijev«.

Vsako drugo leto – letos že sedemnajstič zapored – Krščansko bratstvo invalidov in bolnikov pripravi razstavo umetniških del iz istega razloga: da predstavijo moč volje in ljubezni tistih, ki so priklenjeni na bolniško posteljo ali invalidski voziček. Oseminpetdeset razstavljavcev se predstavlja letos, ki z zavidljivo voljo in iznajdljivo ljubeznijo izdelujejo raznolike i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh