Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naj bo lov na Cerkev odprt vsaj v »Pismih bralcev«?

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 09. 09. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.09.2006 / 08:40

Naj bo lov na Cerkev odprt vsaj v »Pismih bralcev«?

Po vladni zamenjavi pred poldrugim letom je Delo, v provincialni medijski situaciji pač naš vodilni list, skušalo prilagoditi svojo politično linijo novim razmeram
Po vladni zamenjavi pred poldrugim letom je Delo, v provincialni medijski situaciji pač naš vodilni list, skušalo prilagoditi svojo politično linijo novim razmeram. Iz zavezanosti partijski kontinuiteti se je preusmerilo v strpnejši odnos do nove vlade. Spremlja jo sicer kritično, a z naklonjeno toleranco, dokaj spoštljivo do nosilcev nove oblasti.

Je ob tem Delo spremenilo svoj odnos tudi do Cerkve, do katere je bil njegov odnos bolj sovražen kot negativen, čeprav se nekako dve tretjini Slovencev, torej večina njegovih bralcev, ima za kristjane?

Da je do nekega premika v zadnjih časih prišlo, je objektivno dejstvo. Nekateri proticerkveni jurišniki so se potajili. Informacija ima manj plašnic. V nekdanjem Delu bi na primer zaman iskali obširnejših poročil v zvezi z novimi slovenskimi škofijami. Prav tako bi od dopisništva v Rimu pričakovali manj spoštljivo poročanje o dogajanju okrog Svetega sedeža.

Zdi se torej,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh