Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prihodnji kongres UCIP bo v Kanadi

Objava: 21. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Prihodnji kongres UCIP bo v Kanadi

S sedeža generalnega tajništva Svetovne zveze katoliškega tiska (UCIP) v Ženevi so sporočili, da bo prihodnji svetovni kongres od 3. do 10. junija 2007 v Sherbrooku v kanadski provinci Quebec.

Kongres bi sicer moral biti, tako so sklenili junija v Accri, v glavnem mestu afriške republike Burkine Faso Ouagadougouu, vendar doslej UCIP od prireditelja ni prejel zagotovila, da ga bo v resnici tudi pripravil in zmogel izvesti. Zato so se na sedežu zveze odločili, da poiščejo zanesljivejšega organizatorja. Žal jim je tako spodletelo, da bi prvič pripravili tako veliko srečanje na afriških tleh. Upajo, da jim bo to uspelo naslednjič, to je leta 2010. Kongresi UCIP so namreč vsaka tri leta.

UCIP je bil ustanovljen leta 1927 v Bruslju. Sedež generalnega tajništva je v Ženevi. Zadnje čase ustanovo tarejo znatne denarne težave; tudi zato, ker kar osemdeset odstotkov stroškov delovanja pokrivajo člani iz Evrope, večina članov pa je iz držav v razvoju. Zato so se odgovorni v Ženevi, kljub zagotovilu predsednika Burkine Faso Blaisa Compaora, da denar za prihodnji kongres bo, odločili za preizkušeno pot – finančno trdno in organizacijsko resno državo Kanado.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh