Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kostanj – jesenska sladica

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 21. 10. 2006 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2010 / 09:11

Kostanj – jesenska sladica

Kostanjeva rulada

Kako pripravljati pečen kostanj? No, pečen na žerjavici je najbolj pristen, a največkrat to ni mogoče in bi ga radi pekli v hiši. Kostanju počez prerežemo kožico na trebušni in hrbtni strani. Tako bomo pečen kostanj zlahka olupili. Najbolje nam bo šlo od rok z ostrim rezilom. Pečico segrejemo na 230 °C in, če nam tip pečice to omogoča, vklopimo kroženje zraka. Zarezane kostanje stresemo na pladenj in ga položimo na spodnjo rešetko pečice. Pečemo 20 do 25 minut. Ko je kostanj pečen, ga zavijemo v časopisni papir ali kuhinjsko krpo, da vlaga v njem kondenzira in se laže lupi. Manjše količine lahko spečemo tudi v ponvi. Če ga bomo kuhali, bo šlo najhitreje v loncu na pritisk, kjer ga kuhamo enako dolgo kot krompir.

Če skuhate preveč kostanja, ga olupite in z njim popestrite jutranji musli, dodajte v solato namesto krompirja, sladko zelje, pečenke, nadeve. S pretlačenim kostanjem lahko zgostite juhe in omake, ga dodate testu za kruh ali domače rezance. Dodajte ga sadnim kupam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh