Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evangelij sredi sveta

Za vas piše:
Franček Bertolini
Objava: 11. 11. 2006 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 08.11.2006 / 09:37

Evangelij sredi sveta

Že nekaj let je na pobudo nekaterih kardinalov evropskih prestolnic okrog 1. novembra celotedenski kongres za novo evangelizacijo

Že nekaj let je na pobudo nekaterih kardinalov evropskih prestolnic okrog 1. novembra celotedenski kongres za novo evangelizacijo. Začelo se je na Dunaju, nadaljevalo v Parizu. Lani je bil v Lizboni in letos, od 28. oktobra do 5. novembra, v Bruslju.

V teh novembrskih počitniških dneh je bilo mesto spremenjeno. Sredi sivine jesenskih dni je zasvetila luč skupin romarjev, ki so z značilnimi nahrbtniki hodili z ene na drugo prireditev. Krščanski mladinski ansambli so na več odrih po trgih s prijetno melodijo izganjali mestni hrup. Nešteti plakati so s preprostim vijoličasto-belim ozadjem popestrili puste zidove. Res je bilo kaj videti! Ni čudno, saj je iz sence vsakdanjosti stopilo sto župnij in sedemdeset skupin in gibanj.

Pet svetovno znanih krščanskih osebnosti nam je predstavilo pet tem, ki so sestavljale jedro programa. To so bila jutranja predavanja v baziliki Srca Jezusovega, ki se jih je vedno udeležilo nekaj tisoč ljudi.

V ponedeljek nam je Andrea...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh