Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Manjka onih sto elitnih intelektualcev …

Alojz Rebula
Za vas piše:
Alojz Rebula
Objava: 28. 01. 2006 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2009 / 06:30

Manjka onih sto elitnih intelektualcev …

»Spoštovani, smo v mesecu katoliškega tiska. Pa se o njem nič ne govori. Kvečjemu o Družini in o Ognjišču, ko da je Družina edino katoliško glasilo v slovenskem jezikovnem prostoru.

»Spoštovani, smo v mesecu katoliškega tiska. Pa se o njem nič ne govori. Kvečjemu o Družini in o Ognjišču, ko da je Družina edino katoliško glasilo v slovenskem jezikovnem prostoru. Ko da ni v Celovcu dobro urejevane Nedelje, v Gorici Novega glasa, v Trstu Mladike in Našega vestnika, v izseljenstvu Naše luči, v Kanadi Božje besede, v ZDA Ave Marije, v Argentini Duhovnega življenja, v Avstraliji Misli. Koliko kristjanov v Sloveniji ve, da vsa ta glasila sploh obstajajo?

Kar pa se tiče vsebine, se vam ne zdi, da slovenski katoliški tisk pozablja, da kristjani prihajamo iz polstoletnih katakomb? Ko da se prilagaja tezi Milana Kučana, da se je današnja demokracija razvila iz njegovega socializma z domnevno »človeškim obrazom« po naravni poti. Laž! Ni šlo za naravni razvoj, ampak za prelomnico, za temeljno prelomnico med policijskim sistemom in med demokracijo, med tiranijo in svobodo! Med sistemom, ki je hotel uničiti krščanstvo in Cerkev, in med sistemom, v katerem TV lahko pr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh